Jolly Foul Play – Robin Stevens

Detektivka postavljena v svet samih deklet, predstavlja prijetno spremembo in stare detektive z brki zamenja za skupino mladenk, ki želijo odkriti pravega storilca.

Knjiga, ki je na mojo knjižno polico priromala kot rojstnodnevno darilo in tako postala del mojega poletnega branja. Je zelo vabljivega izgleda in na knjižni polici izgleda super (mislim, da vsi kdaj kupimo knjige z očmi), prav tako, pa je njena vsebina vredna naslovnice. Knjiga je del serije knjig »A murder most unladylike mystery«, ki spremlja mladi detektivki pri njunem razreševanju umorov.

Daisy Wells in Hazel Wong sta ustanoviteljici detektivske organizacije, ki je do sedaj razrešila že tri umore. Po poletnih počitnicah in novem primeru umora, se vrneta na Deepdean, kjer so se stvari mogčno poslabšale. Mesto glavnega starejšega dekleta je prevzela Elizabet Hirst, ki s svojo skupino prefektov ustrahuje ostala dekleta. Kmalu po začetku šolskega leta, med predstavo z ognjemetom, Elizabet najdejo mrtvo. Odrasli dogodek označijo za grozno nesrečo, ampak očem mladih detektivk ne uide ključna podrobnost, ki potrdi, da Elizabetina smrt ni nesreča, temveč gre za umor. Ker je Elizabet ustrahovala večino deklet na Deepdeanu, ne manjka osmuljencev, ki bi lahko bili mogoči morilci, zato Daisy in Hazel čaka podrobna preiskava.

Knjigo bi priporočala vsem mlajšim bralcem, ki bi radi izpopolnili svojo angleščino saj je jezik razumljiv in lepo strukturiran, dodani pa so tudi primeri pisem, ki lahko služijo kot primer pisanja. Delo ponuja zanimivo zgodbo, ki se lepo razpleta čez celotno knjigo in zaključi s preobratom, ki je obvezen del dobre detektivke.

Ocenila bi jo s 3/5 piškotkov.

M