Knjižne novosti za mrzle dni

Sneg, nizke temperature in mrzel veter kar kličejo po prostem času preživetem doma na toplem. Zviti v klobčič kot roladica, pod toplo dekico, z vročo skodelico najljubšega čaja in novo knjigo, ki vas  popeljale v nov domišlijski svet.

Z vami bom delila nekaj novosti na knjižnih policah, ki vas lahko popeljejo v nov svet in s katerimi boste krajšali mrke oblačne popoldneve. Za tiste, ki radi berete fantastiko je na knjižne police prišlo kar nekaj knjig, za na vaš to-read seznam.

The Philosopher's Flight by Tom Miller - Pripoved iz sveta v prihodnosti, kjer se magija in  znanost    združita ter predstavljata novo umetnost z izrednimi sposobnostmi.

The Toymakers by Robert Dinsdale Po letih prve svetovne vojne je London ovit v temo in grozote, ki jih je povzročila vojna. Trgovina z igračami Papa’s Jack je redek žarek svetlobe, ki vnaša upanje, prostor, kjer se otroške želje lahko vresničijo.

The Shape of Water by Guillermo del Toro, Daniel Kraus – Ljubezenska zgodba, ki je nastala z združitvijo dveh nadarjenih pisateljev. Zgodba neme ženske, ki se zaljubi v prav tako nemo in zaprto bitje, na popolnoma drugačen način. (kmalu tudi na platnih)

To je moj recept kako leden in turoben dan spremeniti v popotovanje v novo galaksijo misterijoznih dogodivščin in nepričakovanih situacij ob katerih boste pozabili na skrbi in mrzle dni.

M