Novi znanstveno fantastični prijatelji za na plažo

Ne morem verjeti, da je res, pa je. Ne vem kam je šel ves ta čas. Včeraj je bil še februar… vsaj zdi se tako, sedaj smo pa že globoko v juniju. Zunaj je 32°C, morje jih ima prijetnih 26°C, pogoji za odhod na plažo so tako več kot izpolnjeni, vse kar manjka je izbor prave knjige, ki vam bo krajšala čas.

Za vse tiste, ki nas navdušuje fantastika, je v prvi polovici tega leta izšlo kar nekaj knjig, ki se jih definitivno ne bi branili. Seznam sem skrčila na pet knjig, katerih vsebina mi izgleda najbolj obetavna in so zato tudi pristale na moji to read listi J

1. The Wolves of Winter - Tyrell Johnson

Družba je propada zaradi jedrske vojne in bolezni. Glavni lik se z družino preseli v Kanadski Yukon, kjer mraz preprečuje prenos smrtonosnega virusa, ki se prenaša preko zraka. Uspe jim preživeti v izolaciji, stvari pa se zapletejo, ko se v njihov kamp naseli neznanec, ki mu ponudijo zavetje. Kmalu se razkrije, da je novi prišlek zelo iskan, še posebej pa ga hoče najti agencija Immunity.

2. The Immortalists - Chloe Benjamin

Kako bi živeli vaše življenje, če bi točno vedeli kako boste umrli? Zgodba govori o družini, ki izve točno kdaj bodo umrli, kar močno vpliva na njihovo življenje.

Te knjige se veselim, že od kar sem januarja izvedela za njen obstoj. In sedaj, ko sem končno zaključila z vsemi izpiti in imam čas brati stvari po lastni izbiri, je prva na mojem seznamu.

3. How To Walk Away - Katherine Center

Margaret Jacobsen ima pred seboj svetlo prihodnost, zaročenca, sanjsko službo,… skratka obljubo za uresničitev vseh svojih želja za popolno življenje. V naslednjem trenutku se Margaretin svet podre in vse za kar se je trudila ni več v njenem dosegu. Mora iti naprej, med vsem tem pa se sooča z raznimi družinskimi skrivnostmi, ki vznikajo, in možnostjo, da jo bo ljubezen pripeljala na zadnji kraj, ki bi ga pričakovala.

4. The Queens of Innis Lear - Tessa Gratton

Nenadna odločitev kralja, obsedenega s prerokbami, nekoč bogat otok Innis Lear izčrpa njegove čarovnije in za seboj pustil pustinjo in obupane prebivalce, ki jih oblegajo sovražniki. Kraljeve hčerke so edine, ki poznajo rešitev, ki bi omogočila vrnitev čarovnije in obrambe za njihovo ljudstvo.

5. Bring Me Back - B.A. Paris (datum izida 19.junij)

Mož in žena se na popotovanju po Franciji ustavita na bencinski črpalki, na kar žena izgine iz avta in nihče je nikoli več ne vidi. Ko se po desetih letih glavni lih zaroči s sestro njegove izginule žene, se začnejo dogajati čudne stvari, ki namigujejo na to, da se je vrnila, njeno izginotje pa še vedno ostaja nerešena uganka.

Upam, da sem ljubiteljem fantastike vsaj malce olajšala izbor knjig za letošnje fantastično (see what I did there? It is supposed to be a pun.) bralno poletje.

M