Potovalka polna knjig

Potovalka polna knjig- ali - Maja spet ne more sama nositi svojega kovčka, ker je pretežek.

Ah...poletje...moj najljubši letni čas, ki ima prav poseben vonj. Obožujem tople večere, več prostega časa, zagorelo polt, moj rojstni dan ;), najbolj pa morje, ki je vsakoletna stalnica med mojimi poletnimi počitnicami.

Kot po navadi sem tudi letos svoje "morje" preživela na moji predragi Silbi. Letošnjega izbora knjig sem se še posebej veselila, ker sem junija opravila zadnji izpit na faksu in sem res lahko s seboj vzela samo najljubše.

Večina knjig je v angleščini, saj na žalost še niso prevedene v slovenščino, ampak to lahko vzamete kot izziv za obnovitev vašega znanja tujega jezika :)

1. The book of Joy – Dalai Lama, Desmund Tutu, Douglas Abrams

Če bi mi rekli naj priporočam do konca življenja samo še eno knjigo, bi to bila ta. Mislim, da bi jo moral prebrati vsak. Sama sem proti trenutnemu trendu knjig za samopomoč, ki so kar naenkrat povsod in trdijo, da vam lahko življenje obrnejo na boljše in morem poudariti, da ta ni take vrste.

Dve izjemni človeški bitji, Dalai Lama in Desmund Tutu, v knjigi z bralcem delita neprecenljive izkušnje in nasvete, kako doseči resničen, dolgotrajen občutek sreče.

Dve veliki duši, ki nas želita spomniti, da smo vsi ljudje eno.

2. Perfectly imperfect  - Baron Baptiste

»S to knjigo bo na vaše popotovanje posijala nova luč, ki vam bo omogočila, da vnesete v svojo prakso joge novo moč, navdihnete nove možnosti za rast in prepojite vaše življenje z mehkobo in zaupanjem vase, ki ga iščete.« - Baron Baptiste

Mislim, da marsikateri mali domači jogi deli pričakovanje in navdušenje nad to knjigo.

3. Vsa ta nevidna svetloba –Anthony Doerr

Dobitnica Pulitzerjeve nagrade, ki k pripovedi o drugi svetovni vojni pristopi drugače. Zgodbe in pogledi različnih ljudi, ki iz različnih zornih kotov prikažejo življenje med vojno.

 

To so tri knjige, ki sem jih sama izbrala za svoje sopotnike na počitnicah, a ker imam na morju rojstni dan, so se jim pridružili še dve novi pridobitvi.

4. Jolly foul play – Robin Stevens

Ena izmed knjig iz serije »A Murder most Unladylike Mystery«, ki bralca popelje na detektivsko pustolovščino Hazel Wong in Daisy Wells. Novo šolsko leto na Deepdeanu, nove skrivnosti, ki potrebujejo rešitev.

5. The roots of Yoga – James Mallinson

»Jogo spoznamo v jogi. Joga se zbudi iz joge. Tisti, ki je prebujen s sredstvi joge, dolgo uživa v njej.«

Knjiga, ki vsebuje temelje joge. Prevode tekstov različnih šol iz katerih izhaja joga, kot so Upanisade in Mahabharata iz Budistične in Džainistične tradicije.

 

Kot je mogoče razvidno iz knjig, ki so pristale v mojem kovčku, imam rada jogo in vsem kar je z njo povezano, se pravi življenje, imam rada življenje. Kljub temu, da morda sami niste jogiji, vam priporočam v branje knjige iz seznama, saj joga v bistvu ni nekaj ločenega od našega vsakdana ampak je naš odnos do življenja.

Dve knjigi trenutno še zaključujem, saj jih nisem utegnila prebrati na morju, za vse ostale pa lahko v kratkem pričakujete podrobno predstavitev in piškotkasto oceno.

Čim več uživajte, imejte se radi in dosti plavajte!

M