Tako sveže, da še prevedeno ni

Pomlad se je končno obarvala v zanjo primerne temperature in barve. Vse cveti in diši ter kliče po preživljanju časa v naravi. Sama na lep pomladni dan najraje vzamem knjigo in jo prebiram v viseči mreži pod drevesno krošnjo. Če tudi vi radi istočasno srkate sončne žarke (še tako dobrodošle po letošnjimi zimi, ki ji kar ni bilo konca) in si misli zaposlujete z dobrimi zgodbami, vam predstavljam štiri aprilske novosti, ki jih lahko s sabo vzamete  na ležalnik. Jaz jih bom s sabo definitivno vzela pod drevo.

1. The Fates Divide - Veronica Roth

Življenja Cyre Noavek in Akosa Keresetha nadzoruje njihova usoda, ki so jo napovedali orakli ob njihovem rojstvu. Ko je vsoda enkrat zapečatena, ni več poti nazaj.

Knjiga avtorice serije Razcepljeni, ki je vgledala tudi filmska platna, nam je postregla z nadaljevanjem knjige Carve the mark (izreži znamenje). Nobena njena knjiga me do sedaj ni razočarala zato se branja novinke zelo veselim.

2. Ready Player One - Ernest Cline

Svet je v nevarnosti in iskanje končne nagrade se je začela. Leta 2044 je naš svet grda podoba. Izčrpali smo zaloge nafte, uničili smo podnebje, kot posledica pa se je razširila lakota, revščina in bolezni. Wade Watts je samo eden izmed ljudi, ki so se odločili raje živeti v virtualni utopiji.

Knjigo sedaj lahko najdemo tudi na platnu, kjer je za njeno upodobitev poskrbel mojster Steven Speilberg.

3. Children of Blood and Bone - Tomy Adeyemi

Svet črne magije in nevarnosti, navdihnjen po življenju zahodno afriških skupnosti. Fantastika, ki se opira na resnične rituale staroselskih ljudstev. 

Kmalu bo tudi ta knjižni novinec ugledal luč kinodvoran.

4. I was anastasia- Ariel Lawhon

Zgodovinska biografija, ki razkriva 50 let trajajočo bitko Anne Anderson, za njeno prepoznanje kot Anastasia Romanov. Ali je res priljubljena hčerka in ikona ruske dinastije Romanov ali zgolj postopačica, ki je ukradla identiteto in zapuščino druge ženske?

Upam, da vam bo katera izmed predlaganih knjig olajšala izbor čtiva v teh prijetnih spomladanskih dneh.

Želim vam čim več lepih aprilskih dni, v katerih bo karseda veliko časa za branje v naravi.

M