Fantastic Beasts:The Crimes of Grindelwald –MOVIE REVIEW

Tisti, ki me poznajo, vejo, da sem mala enciklopedija Harry Potterja in vsega povezanega z magičnim svetom J.K.Rowling. S tem želim samo orisati, kako zelo sem pričakovala nov film o Magičnih živalih, saj ta vsem nam, ki nismo (še) dobili pisma za na Bradavičarko, omogoči nov vstop v, o tako zelo ljubi, čarovniški svet.

Predpremiero kina sem si ogledala v kino Bežigrad(ker je kino z dušo) z meni zelo ljubimi osebami, ki razumejo mojo ljubezen do čarovnije in katere del so nekateri tudi sami. Že ob ogledu prvega dela dve leti nazaj, se mi je od sreče kar smejalo, ko sva s fantom čakala pred kino dvorano in so se  iz povsod slišali delčki pogovora, ki so bili slišati nekako tako: “Hagrid…, bunkeljni,…ja ampak hufflepuff je boljši zato ker,…”. Tokrat ni bilo nič drugače in res sem vesela, da je toliko ljudi, ki vidijo v svetu Rowlingove nekaj več.

Začetek filma nas vrne na točko, kjer smo se poslovili od prejšnjega, z Grindelwaldom v zaporu ameriškega Ministrstva za čaranje. Ker mora slednji odgovarjati za svoje zločine v Evropi, ga je potrebno premestiti, ampak Grindelwald kot Grindelwald seveda uteče. Kljub govoricam, da v drugem delu ne bomo več videli toliko Newta, ta ostaja glavni protagonist, prav tako pa se ponovno srečamo z Jacobom, Tino in Queenie. Zelo pričakovan trenutek, ko spoznamo mladega Albusa Dumbledorja ne razočara in človek bi rekel, da je Jud Law rojen za to vlogo. Tukaj bi dodala, ne glede na to kar imajo v zadnjih časih ljudje povedati o Deppu, je tudi on bil popolnoma prava izbira za vlogo Grindelwalda. Ponovno se vrnemo na Bradavičarko, kjer ne manjka znanih obrazov, ampak v tej verziji, z veliko manj gubami :)

Kljub visokim pričakovanjem, film več kot upraviči svoje ime. Edina stvar, ki me je zmotila je bilo to, da se je zgodba prehitro končala ampak, če sem iskrena bi verjetno enako rekla tudi, če bi film trajal 4 ure.  Komaj čakam, da se bom čez dve leti ponovno usedla v kino dvorano in ob začetnem prizoru WB logotipa v spremljavi HP melodije dobila kurjo polt.

Film bi ocenila s celo škatlo piškotov in ogled toplo priporočam!

Če citiram kolega s faksa: “Jooj, spet ga bom šel dvakrat gledat v kino!”

 

M