Solo: A star wars story - movie review

»Let me give you some advice. Assume everyone will betray you. And you will never be disappointed.« - Tobias Beckett

Če apliciram Beckettovo misel na dejstvo, da ima film Solo na Imdb oceno 6.5, potem je res treba predvidevat, da vsi varajo.

Pred ogledom sem si dopovedovala, da ne smem imeti visokih pričakovan, saj sem po njegovi internetni oceni sklepala na veliko razočaranje, če bom kar koli pričakovala (ampak po pravici sem še vedno imela upanje, da bo film vseeno presenetil in izneveril slabo oceno). Po ogledu filma je moje mnenje in mnenje mojih kino dvoranskih sosedov (to so ljudje, ki sedijo na sosednjih sedežih v kinodvorani) zelo, ampak res zelo pozitivno in vsekakor ovrže kakršnokoli oceno, ki bi bila pod 8.

V filmu spoznamo mladega Hana, ki se bori za preživetje na najbolj revnih ulicah planeta Cornellia, znanega tudi kot ladjedelski planet, na katerega se nihče ne želi vrniti. Po tem, ko takrat še dečku Hanu, uspe pobegniti, se pridruži vojski. Kmalu za tem se želi priključiti kriminalni združbi, kar privede do dogodivščine na kateri spozna svojega zvestega rojaka Chewi-ja. Skupaj nato nadaljujeta pot po intergalaktičnih dogodivščinah na katerih ne manjka novih sodelavcev in sovražnikov.

Več o zgodbi raje ne bi povedala, saj tudi sama ob branju mnenj o filmih ne maram spoilerjev. Film me je zelo prijetno presenetil in uvrstila bi ga dosti višje od zadnjih dveh filmov (še posebej zadnjega) iz serija Star Wars-a. Izbor igralcev in njihova igra, sama kvaliteta scenarija in posnetkov je zelo dobra in ne vidim razloga za slabo oceno. Res je, da je v filmu veliko več humorja, ki bi ga človek bolj povezal z Marvelom, ampak to je lahko samo plus, ne pa minus.

Če vse te razloge združim v celoto, bi rekla, da je film vsekakor vreden ogleda in mu ocena na Imdb nikakor ne naredi pravice.

Sama bi ga ocenila s 4/5 piškotkov.

M