La pazza gioia (Like Crazy) – movie review

Film nove generacije italijanske produkcije, ki  vedno na novo dokazuje, da je lahko v ponos starim legendam italijanskega filma. Zgodba se spoprijema s tematiko različnih vrst zdravljenja duševnih bolezni, ter ponudi dobre razloge v prid alternativnemu pristopu življenja v skupnosti, za razliko od kliničnega zdravljenja.

Glavni protagonistki, Donatella in Beatrice, se spoznata v psihiatrični ustanovi Villa Biondi v Toskani. Na idiličnem toskanskem podeželju skupaj živijo pacienti z različnimi psihičnimi motnjami, ki delujejo kot skupnost. Donatella je v ustanovi že nekaj časa, ko se ji pridruži Beatrice, ki jo ob njunem prvem srečanju zamenja za zdravnico.Njuni življenjski zgodbi se zelo razlikujeta, a to je pozitivno vpliva na njuno terapijo. Zbližata se v njunem poskusu pobega iz ustanove, ki ju popelje na dogodivščino, ki za vedno spremeni njuna življenja in jima pomaga spoznati lepoto v ne perfekcijah. Tako ena kot druga, sami ne moreta delovati, medtem, ko se skupaj na nenavaden način dopolnjujeta.

Film Paola Virzija s svojo zgodbo prikaže vsakodnevno v drugačnem in drugačno v vsakodnevnem ter opozori na to, da ne smemo vedno stremeti za popolnostjo, saj s tem zamudimo lepoto življenja.

Film bi ocenila s 5/5 piškotkov in ga definitivno priporočam v ogled saj sem ga sama pogledala že dvakrat in ga nameravam še :)

M