Novoletne zaobljube in filmska prva pomoč za januarsko melanholijo

Med božičnimi prazniki sem bila zelo produktivna. Namesto poročila s prakse, ki se ga pripravljam pisat že od septembra, sem uspela pogledati vse tri filme o Thoru in to kar vsakega trikrat. Vsak si misli kar hoče ampak jaz bom to štela pod svojevrsten dosežek.

via GIPHY

Spet sem zanemarjala to moje pisanje. Če pogledam iz druge strani, bi lahko rekli, da je moje eno mesečno konstantno gledanje filmov v bistvu bilo nujno raziskovalno delo.

Ta novoletni pritisk "Novo leto nova jaz!" je kar naporen zato je teden dni preživet z največjimi Marvelovimi uspešnicami bil zdravilen proti vsem pričakovanjem realnosti. Izbor filmov med prazniki je bil izredno premišljen saj ima znanstvena fantastika polna super herojev kar veliko skupnega z vsemi ekstravagantnimi novoletnimi zaobljubami ljudi.

Moja zaobljuba za letos?

Sledim Newtu Scamanderju: "My philosophy is that worrying means you suffer twice.”

Mislim, da bo to zadosti in preveč novoletnega uvoda.

Ker je januar mrzel mesec brez pričakovanj, saj so vsi "bleščeči" prazniki že mimo (po pravici povedano, imam lučke res rada) lahko hitro zapademo v zimsko melanholijo. Ta filmska priporočila so preverjena in so med mojimi top 50 filmi. Zaradi različnih dni, ki prinašajo različna počutja, so tako različni tudi filmski žanri v seznamu.

via GIPHY

V znaku upora proti novoletnim pričakovanjem, je vsak film opisan samo z enim stavkom, ki odraža moje mnenje o njem. ( Mislim, da je kdaj pa kdaj treba pogledati film brez, da bi v naprej dobro vedeli za kaj točno se bo šel.)

Mislim, da ti tej filmi lahko pomagajo pri preživetju januarja in kratkih dni, v katerih je vedno premalo luči.

1. Skrita lepota (Hidden Beauty)

- Vzemi robčke, ne glej z ljudmi pred katerimi nočeš jokati.

2. Nadarjeni gospod Ripley (The talented Mr.Ripley)

- Jude Law = zelo prijeten za oči. Zgodba = creepy ampak zanimivo

3. Sinoči (Last night)

- Fant mi ne pusti gledat takih filmov, ker postanem paranoična in se z njim skregam ker sanjam, da me je prevaral. (Naj vas to ne odvrne od gledanja.)

4. Skrivnost bratov Grimm (The Brothers Grimm)

- Kaj vse je v bistvu resničnost?

5. Aquaman (Aquaman?)

- Permission to come aboard granted cheeky

 

Smo v drugem tednu januarja in sama sem pogledala že vse zgoraj naštete filme. Moje poročilo iz prakse čaka, da pridobi imdb oceno ali svoje mesto na HBO OD in bo tako mogoče končno vzbudilo mojo pozornost.

M

Slike:Giphy, Unsplash.com