Queen Victoria - series review

Če bi me nekdo vprašal o tem kaj najraje berem bi eden izmed mojih odgovorov definitivno bil romantično dekliški svet Jane Austen in vse kar se dogaja v podobnem časovnem obdobju v višjem sloju Anglije. Po mojem prvem branju Jane Austen sem se naudušila nad biografijami iz Anglije 18. in 19. stoletja, saj sem želela več podrobnosti o življenju mladih deklet v tem zgodovinskem obdobju. Ker moje radovednosti nad rahločutnimi damami in njihovimi ljubezenskimi zapleti ni mogoče potešiti, poprimem po čemer koli, kar obravnava omenjeno temo, od knjig, do filmov in o tem kar bomo danes govorili, serij.

Queen Victoria je ena izmed novejših serij, ki opisuje svet 19. stoletja  ( »Pride and Prejudice je sicer umeščen v pozna leta 18. stoletja tako, da je časovni okvir nekoliko zamaknjen, okoliščine so podobne).

Biografska drama predstavlja zgodnja leta vladavine ene največjih britanskih kraljic. Resnične dogodke iz kraljičinih dnevnikov vpleta v slikovit portret njene preobrazbe iz impulzivne osemnajst letnice v spoštovano vladarico. Zgodba je popolna mešanica političnih konfliktov in ljubezenskih zapletov, kraljice oziroma osemnajstletnega dekleta.

 Serija je zelo dobro posneta in tudi izbor igralcev je ustrezen, kar pa ni presenečenje glede na to, da je serija delo produkcije HBO-ja. Tudi IMDB ocena serije je kar visoka, 8,2/10.

Ogled serije priporočam vsem, še posebej pa tistim, ki so uživali ob gledanju »Downton Abbey-ja«, knjigami v stilu Jane Austen ter biografijami iz Anglije poznega 18. in 19. stoletja. Do sedaj so zunaj dve sezoni po osem delov, ampak naslednje leto prihaja tudi tretja sezona in glede na to kakšno življenje je imela kraljica Viktorija, bo sezon kar še nekaj.

Serijo bi ocenila z 10/10 (in to kljub temu, da sem načeloma zelo stroga glede kvalitete serij, ki jih gledam).