The magicians - series review

Serija The Magicians ali zakaj je Maja vsako sekundo prostega  časa v decembru preživela pred televizijo, ker je našla perfektno kombinacijo Harry Potterja, Narnije in ironije.

Konec novembra sem slučajno štrkala po televiziji in naletela na prvi del prve sezone serije Čarovniki (The Magicians) na HBO. V roku 40 sekund sem ugotovila, da je to ljubezen na prvi pogled. Serija združuje meni najljubše stvari - knjige,  čarovništvo, neraziskane skrivnostne svetove, sarkazem, ironijo, reference na HP in poleg vsega tega, so glavni liki serije enako stari kot jaz (relate).

Osnova po kateri je posneta serija so knjige avtorja Lev Grossmana The Magicians. Gre za tri knjige: The Magicians (2009), The Magician King (2011) in The Magician's Land (2014). Po navadi se držim načela, da najprej preberem knjigo in nato pogledam serijo, film, ampak v tem primeru sem v treh tednih pogledala štiri sezone serije na enkrat...khm…zato nisem imela  časa prebrat knjige (sem si pa uspela trilogijo naročit na bookdepository in nestrpno  čakam na paket). Iz branja raznih forumov sem razumela, da je v knjigi še bolj zaznati sarkazem in ironijo, ki sta fantastično prikazana tudi v seriji.

via GIPHY

Zgodba spremlja Quentina Coldwaterja pri njegovem odkrivanju  čarovnije in skrivnostnega sveta o katerem je, kot otrok bral v knjigi. Več o sami zgodbi ne bom, ker zagovarjam spoilers free vsebine, dodala bom samo ja, sprejet je na magično šolo in ja, s prijatelji odkriva najbolj odbite možne stvari. Močna ironija serije in prav tako močna realna in  čustvena plat skupaj ustvarita neverjetno serijo, ki je zame najboljša od vseh do sedaj videnih(keep in mind, da je tematika serije res meni pisana na kožo in ni nujno, da ti bo všeč, če te ne zanimajo iste stvari).

 

via GIPHY

via GIPHY

Zunaj so  že štiri sezone in januarja 2020 izide 5 sezona. Kaj to pomeni? Če začneš danes, imaš čas pogledati vse štiri sezone do izida nove 15. januarja.