the professor - movie review

Film vedno izbiram glede na igralce, ki igrajo noter. Zakaj? Ker dobri igralci lahko sami izberejo filme v katerih želijo igrati in ne igrajo v vsakem xy smotanem filmu, ki jim ga ponudijo. Ko iščem film za cozy večer s kokicami v iskalnik tako vedno vpišem ime igralca/igralke in nato izberem njegov/njen film, ki si ga še nisem ogledala. Seveda je ime, ki ga največkrat napišem v iskalnik moj najljubši  Johnny Depp. Nisem še gledala filma, v katerem igra, ki mi ne bi bil všeč. In oh, kako zelo mi je bil ta všeč.

Zgodba spremlja univerzitetnega profesorja Richarda (Depp) v njegovem spopadanju z življenjem po tem, ko izve, da ima neozdravljivo bolezen. Njegov pristop vsebuje veliko alkohola in neobrzdano odkrito razmišljanje o življenju in ljudeh okoli sebe. Zanimiv je razvoj njegovih misli in odnosov z bližnjimi ob ugotovitvi o nepričakovani in neizogibni smrti.

Film močno priporočam vsem, ki so jim všeč zgodbe, v katerih najdeš nekaj več in v katerih se lahko vsak na nek način poistoveti. Ob profesorjevem zadnjem govoru ob zdravici, sem se naslednjih 45 min (ja tudi po koncu filma…) hlipajoče jokala, ob več prizorih, pa se zaradi profesorjih pretkanih šal gledalec težko ne nasmehne. Film je eden izmed tistih, ki ti pusti nekaj, kar ostane s tabo še dolgo po ogledu.

Ocenila bi ga z oceno 5/5 piškotkov.

p. s. Jaz hočem tudi bit tako dobra profesorica.