dober dan se začne s slastnim zajtrkom

    "Spanje je kot časovni stroj do zajtrka." Če bi lahko, bi bila kot Muca Maca, spala bi do večerje in še malo...


Starši so že, ko sem hodila v vrtec imeli težave s tem kako me zjutraj zbuditi, v osnovni in srednji šoli pa sem zaradi moje ljubezni do spanja prešpricala večino predur. Ena izmed redkih stvari, ki se je zjutraj razveselim je dober zajtrk. Ne glede na to ob kateri uri vstanem, moram vedno nekaj pojesti.

Ker je zajtrk moj najljubši obrok, ki naredi dan res dober poskušam vedno pripraviti nekaj toplega, sladkega in hkrati zdravega ter nasitnega. Hočem izkoristiti vsako dodatno minuto spanja zato sem se potrudila najti recepte s katerimi za pripravo zajtrka ne porabim več kot v 10 minut.

Eden izmed super hitrih in enostavnih receptov so  ...(drum roll)

BANANINE PALAČINKE

Potrebuješ:     

-     1 banano

-      2 jajci

-      med/sladkor/agave sirup/ javorjev sirup

Postopek:

via GIPHY

Če imaš smoother: V smuterju zmešaj dve jajci in banano da dobiš tekočo zmes.

Če imaš palični mešalnik: S paličnim mešalnikom zmešaj dve jajci in banano.

Ne rabiš kuhinjskih pripomočkov, jajce lahko enostavno stepeš z vilico in dodaš banano, ki si jo pretlačila z vilico ter vse skupaj zmešaš.

! Ta recept je tudi EKO, saj lahko porabiš zelo zrele banane oziroma bolj kot so zrele boljše bo, saj so zato bolj mehke. Zato malce črnih banan nikar ne meči v smeti ampak speči slastne palačinke.

Ponev za palačinke namasti s kokosovim maslom/oljem in jo dobro segrej.  Maso ulivaj tako da ustvariš več majnših palačink, saj jih boš tako lažje obračala (ker recept ne vsebuje moke je masa bolj rahla in jo zato malce težje obračati). Palačinke peči na srednji temepraturi.

    ! Ne pozabi, da je vsaka neuspela palačinka v bistvu šmorn, tako da brez panike, če tvoje palačinke niso popolne palačinkaste oblike, so pač perfekten bananin šmoren ;)

Spečene palačinke na krožniku polij z agave sirupom oziroma sladilom po želji. Če se hočeš še dodatno posladkat lahko dodaš tudi žlico nutelle ali razne gozdne sadeže.

Dobro jutro in dober tek!

via GIPHY