Spopadanje z jesenskimi prehladi (tekoče zlato –RECEPT)

Ker v službo hodim s kolesom me hladnejša septembrska jutra vedno na novo presenetijo, in posledično me septembra vedno boli grlo. Letos sem se odločila izogniti otečenemu grlu in zamašenemu nosu, z domačim receptom za ingverjeve shoote.

Vedno, ko sama naredim te domače “teta Pehta” pripravke izberem enostavne recepte in jih še poenostavim, da sem lahko potem super ponosna nase (letos se lahko pohvalim tudi z domačim bezgovim sirupom wink ), ker je rezultat vedno tak kot je treba.

Spodaj najdete moj recept za enostavne ingverjeve shoote, ali kot jih jaz rada imenujem, tekoče zlato proti prehladu.

Potrebščine:

- dva/tri večje kose ingverja

- 5 limon

- žlička kurkume

- 2 žici medu

smoother / blender / mikser

Priprava:

Ingver operemo in narežemo na kolutiče.

Stisnemo limone in v njihov sok dodamo narezani ingver in žličko kurkume. Vse skupaj zmiksamo v mikserju. Nastalo zmes precedimo, najboljše skozi gazo, ali pa če ste kot jaz in doma pač nimate vedno gaze, skozi gosto cedilo. Precejanemu soku dodamo dve žlici medu in pretresemo.

Napitek shranite v hladilniku.

Sama najraje popijem »kratek« kozarček “ (kako se reče štamprl/bičerinč po slovensko?) zjutraj, saj me segreje in napolni z energijo in vitamini za spopadanje z nižjimi temperaturami na poti v službo.

Seveda pa tako tebi, kot sebi, ponavljam -> Zjutraj je na kolesu mraz. Vzemi si rutko, šal in se nehaj delati, da je še vedno poletje wink